BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Ahad, 23 September 2012

Adik Masuk Hospital.

Hari ni saya nak tulis sikit adik saya masuk hospital jadi saya kesian sebab dia masuk hospital sebab batuk teruk.


Tapi bestlah dia sebab masuk hospital duduk dalam aircon... sejuk... dan... selesa!!!!!!!!!....

saya bosan jugak kat rumah ni sunyi je.. mama pun takde jugak sebab kena teman adik dekat hospital.... 

Saya kena salin jadual sendiri... letak baju tukar dalam beg transit sendiri.. sangat membosankan..

oklah ini je saya nak tulis bye... ooo.. sebelum saya terlupa sesuatu yang peting iaitu.... asalamualaikum.. bye..

Jumaat, 1 Jun 2012

Cuti Sekolah.

Cuti minggu ni saya rasa tak macam percutian orang lain sebab orang lain cuti balik kampung, bercuti di pulau dan bercuti di pantai. Saya hanya ikut mak cik saya ke office sahaja. Pada hari Ahad, saya akan pergi ke Johor sebab ada kenduri dekat sana dan pada hari Khamis minggu depan, saya akan kidzania bersama keluarga.

Ahad, 8 April 2012

karangan "Ibu saya" .

       "Ibu adalah seorang yang melahirkan anak ke dunia ini . Jika tiada ibu, kita tidak akan berada di dunia ini .Saya mempunyai seorang ibu yang saya sayangi .Nama ibu saya ialah Rohaya biti Yusof .


       Umur ibu saya iala 39 tahun .Pekerjaan ibu saya ialah seorang kerani .Hobi ibu saya ialah membaca novel .Ibu saya berkulit putih .Tubuh ibu saya agak rendah .Ibu saya seorang yang tegas tetapi penyayang terhadap anak - anak dan keluarganya .Ibu saya sangat baik hati dan selalu menolong orang yang dalam kesusahan .Makanan kegemaran ibu saya ialah nasi ayam .Minuman kegemarannya pula ialah limau ais .Warna kemarannya ialah ungu.




      Setiap anak di dunia ini pasti sayang akan ibunya .Saya berjanji yang saya akan menjaga ibu apabila ibu sudah tua nanti. Kita tidak boleh melawan kata - kata ibu kerana Syurga di bawah telapak kaki ibu."






                          -TAMAT-

Ahad, 29 Januari 2012

PENGAWAS DISIPLIN.

Kawan - kawan nak tahu tak yang 2012 ni saya dah masuk darjah tiga saya dilantik sebagai pengawas disiplin.

jadi apabila saya sudah dilatik sebagai pengawas disiplin rasa macam penat sikit lepastu semua pengawas boleh  rehat 10 minit je, sebab banyak sangat tugasan.

tapikan, kalau masa saya darjah 2 nak jenak jadi pengawas disiplin sebab nampak senang je nak buat tugasan - tugasan tu, lepastu tak tahu pulak yang kena rehat 10 minit je, pening kepala saya memikirkan semua tu.

                                                                                   
                                                                       "walaupun penat tapi
                                                                                gembira!."

Khamis, 29 Disember 2011

ROBOT.

"Kawan - kawan nak tahu semalam abah saya tonton cerita ROBOT dekat TV2 mula - mula sayanak tonton channel lain tapi bila saya tengok lagi sekali macam best jadi saya pun tonton cerita tu, sebenarnya cerita tu memang best. Siapa yang tak tengok cerita tu memang rugi, tapi siapa yang cuti je boleh tengok cerita tu sebab cerita tu habis pukul satu pagi saya tak palah sebab saya duduk dengan nenek  tapi sapa yang nak pergi jalan - jalan ke, nak melawat orang ke, pun tak boleh jugak. oklah panjang sangat hari ni saya tulis, bye...."

Selasa, 27 Disember 2011

UNIFI.

"Kawan - kawan nak tahu tak yang semalam ayah saya pasang UNIFI jadi bila bukak computer bila loading jadi cepat je, tapi kadang kala loading pun lambat jugak..... Eh saya ada lagi satu cerita yang masa saya tengok orang tu pasang UNIFI lepastu ada sorang budak laki anak kepada jiran saya maa dah boring tu saya nak masuk dalam rumah, tiba - tiba budak tu di pegi tarik baju saya,malu betul saya masa tu, sebab ramai orang tengok, tapi bila saya tengok dia macam tak rasa malu. oklah malaslah saya nak tulis panjang - panjang, Bye...."